News

Si t’i zgjidhni perdet e shtëpisë?

Si t’i zgjidhni perdet e shtëpisë?

Ato zgjidhen në varësi të stilit të mobilimit të shtëpisë, madhësisë së dritares, raportit me dritën, llojit të mjedisit si dhe buxhetit.

Perdet me ngjyrë krem qumështi shkojnë me çdo ambjent, qofshin copa me lule ose figura, ngjyrat e të cilave kombinohen me kolltuqet dhe me orenditë e tjera.

Mobilimi klasik i shtëpisë kërkon perde pak të rënda, ngjyra të ngrohta dhe kryesisht të errta si vishnje( ngjyra mbretërore), bezhë dhe kafe.

Stili modern i shtëpisë kërkon copa të lehta, të qepura thjesht. Copat e plota mund t’i mbani për katër stinët.

Copat e rënda që kombinohen me të lehta, quhen binjake, p.sh tyl pana pa dizenjo me anësore të rënda.

Në dhomën e gjumit preferohen perde të rënda.

Në kuzhinë duhen të lehta, si në copë edhe në ngjyrë.

Në dhomën e ngrënies preferohen perdet e bardha, pasi bardhësia të shton oreksin dhe të bën të ndihesh mirë kur je duke ngrënë.

Dhomat e fëmijëve duhet të kenë perde të lehta. Mjafton vetëm një tyl i qepur me percina. Në dhomat e fëmijëve ka vetevetiu shumë ngjyra.

Në dritaret e vogla mjafton një copë e lehtë me një anësore ose me dy, sipas dëshirës.

Hekurosja i bën mirë perdeve, pasi i mban copat të reja dhe i dezinfekton më mirë nëpërmjet avullit.

Perdet e shtëpisë lahen 1 – 2 herë në vit, në ambjente ku nuk pihet duhan.

Për shtëpi të mobiluara me shije të hollë, perdet zgjidhen të jenë në harmoni me tapetin/sixhaden dhe kolltuqet si ne ngjyrë, copë dhe trashësi. 

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *